Vloerkleed reinigen

Vloerkleed reinigen De Vlekkenkoning®

Vloerkleed reinigen

Een vloerkleed is een prachtige toevoeging aan je interieur. Het voegt warmte, stijl en comfort toe aan elke kamer. Maar na verloop van tijd kan een vloerkleed vuil worden en zijn oorspronkelijke pracht verliezen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf je vloerkleed te reinigen, is het belangrijk te weten dat vloerkleden speciale aandacht vereisen. In dit artikel zullen we je uitleggen waarom het afgeraden wordt om vloerkleden zelf te reinigen en waarom het cruciaal is dat ze in een speciale droogruimte worden gedroogd.

Ophopend vuil en loopsporen

Vloerkleden worden dagelijks blootgesteld aan vervuiling. Een vloerkleed onder een salontafel vertoont vaak typische loopsporen en opeenhopingen van vuil.
Zelfs als je regelmatig stofzuigt, kan vuil diep in de vezels doordringen en zich ophopen. Dit kan leiden tot verkleuring, muffe geurtjes of stank en zelfs de groei van schimmels en bacteriën. Om de levensduur van je vloerkleed te verlengen en een gezonde leefomgeving te behouden, is regelmatige professionele reiniging essentieel.

Waarom zelf reinigen afgeraden wordt:

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je vloerkleed zelf te reinigen, is het niet aan te raden.
Vloerkleden hebben vaak speciale vezels en kleurstoffen die gevoelig zijn voor sommige reinigingsmethoden en -middelen.
Veel huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen de vezels beschadigen of de kleuren vervagen. Bovendien kunnen zelfs kleine foutjes in het reinigingsproces leiden tot een onvolledige verwijdering van vuil en vocht, waardoor schimmel- en geurproblemen kunnen ontstaan.

Op de juiste wijze drogen

Een van de belangrijkste redenen waarom professionele reiniging essentieel is, is de noodzaak van een speciale droogruimte. Vloerkleden absorberen vocht tijdens het reinigingsproces, en als ze niet goed gedroogd worden, kunnen er schimmel- en meeldauwproblemen ontstaan.
Er zijn meubelreinigingsbedrijven die jouw vloerkleed tegelijk met je bank reinigen.
Doe dat nooit!
Vaak reinigt men dan gewoon met dezelfde machine waarmee ze je bank reinigen en blijft je kleed lang nat. Nare geurtjes of stank zijn dan voorgeprogrammeerd!
Daarom wordt jouw vloerkleed bij ons nooit bij jou thuis gereinigd, het goed drogen is dan namelijk onmogelijk.
En, wij willen natuurlijk dat je een fris en mooi vloerkleed krijgt!
Onze medewerkers halen jouw vloerkleed op brengen deze, nadat deze is gereinigd, geïmpregneerd en gedroogd (in een speciale droogruimte), weer netjes binnen enkele werkdagen bij jou thuis terug!
Makkelijk, snel en professioneel!

Vloerkleed reinigen door de specialist

Wij werken samen met een gerenommeerde Nederlandse wasserij die gespecialiseerd is in het reinigen van vloerkleden op een zeer innovatieve en duurzame manier. Deze wasserij maakt gebruik van de nieuwste technologieën en innovatieve processen om jouw vloerkleed op een effectieve en milieuvriendelijke manier te reinigen.

Door de samenwerking met deze wasserij kunnen wij garanderen dat jouw vloerkleed op de best mogelijke manier wordt gewassen. Dit zorgt niet alleen voor een optimale hygiëne, maar ook voor een langere levensduur van jouw vloerkleed. Bovendien draagt deze samenwerking bij aan ons streven naar duurzaamheid en milieubescherming.

Kortom, wij zijn trots op onze samenwerking met deze innovatieve en duurzame wasserij en kunnen jou verzekeren dat jouw vloerkleden bij ons in goede handen zijn.

Wat kost een vloerkleed reinigen?

Benieuwd naar de kosten om ook jouw vloerkleed professioneel te laten reinigen?
Vraag dan vandaag nog een offerte aan!
Je ontvangt dan binnen 2 uur een gratis en vrijblijvende offerte in je mailbox!

[give_form id="91"]

Juridisch

KVK 72389443
BTW NL002149914B19

Copyright 2024 De Vlekkenkoning® | Sitemap