top of page
  • Foto van schrijverMartin

Urine in mijn bank, wat nu?

Iedere honden- of kattenbezitter kent het probleem maar al te goed. Even niet opgelet en de hond of kat heeft een plasje gedaan op uw mooie (nieuwe) bank! Wat nu? Urine in uw bank is lastig te verwijderen. Katten-urine kan behoorlijk stinken daar deze urine sterk geconcentreerd is. Zonder specialistische middelen is de geur nagenoeg niet te verwijderen. Maar, geen paniek, wij helpen u graag!

urine in mijn bank

Eerste hulp bij urine

Onze eerste hulp TIP is altijd de belangrijkste: Ga NIET in de weer met sprays uit de supermarkt, deze werken vaak niet goed en veroorzaken vaak vlekken in uw meubelbekleding. Meestal maskeren deze de geur slechts tijdelijk en werken deze alleen oppervlakkig.

Handel snel, tijd is een belangrijke factor!

  1. Verwijder grove vervuiling met een lepel of spatel, wrijf nooit over de vlek.

  2. Strooi een pakje baking-soda (in iedere supermarkt bij de bakproducten verkrijgbaar) ruim over de betroffen plekken. Gebruik hiervoor baking-soda en geen bakpoeder of echte schoonmaak-soda! Schoonmaak-soda is een bijtende stof en kan uw bank onherstelbaar beschadigen. Baking soda trekt de urine aan en zorgt ervoor dat nare geurtjes geneutraliseerd/ gebonden worden. Dit werkt overigens ook prima bij braaksel en ontlasting. Verwijder bij braaksel en ontlasting ook eerst de grove vervuiling alvorens de plek ruim te bestrooien met baking-soda.

  3. Laat dit rustig een paar uur of een nachtje intrekken, zodra alles is ingedroogd kunt u het poeder wegzuigen met de stofzuiger en indien nodig de behandeling herhalen. U heeft dan in elk geval even geen last van nare geurtjes welke door de urine wordt veroorzaakt.

Is de geur niet verdwenen na 1 of twee keer behandelen? Schakel dan de vakman in en laat uw meubel professioneel diepte-reinigen.  Wij reinigen uw bank dan met een echte dieptereiniging en zetten speciale enzymen in die de laatste geurtjes en urine-resten tot diep in de voering neutraliseren.

Wat kost dit?

Wij verwijderen bijna dagelijks urine, ontlasting en/of braaksel uit banken. Vraag vandaag nog een offerte aan, u ontvangt dan binnen 2 uur een gratis en geheel vrijblijvende offerte in uw mailbox!

92 weergaven
Living Room

Offerte aanvragen?

Benieuwd naar de kosten?
Vraag dan vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan! 
Deze sturen wij binnen 2 uur per e mail toe..

bottom of page