Stoffen bank schoonmaken, oma?

Stoffen bank schoonmaken Oma De Vlekkenkoning®

Stoffen bank schoonmaken, oma?

Op veel vragen heeft oma of “oma weet raad” een oplossing!
Maar zijn de “oma” oplossingen om je bank te reinigen ook echt zinvol?
De Vlekkenkoning© geeft vakkundige raad!

Andere tijden, andere producten

Veel oude huismiddeltjes werken soms redelijk. Maar, om eerlijk te zijn is er sindsdien enorm veel veranderd. Ten tijde van oma bestonden meubelstoffen vaak nog niet uit synthetische stoffen, eco-leer of alcantara. En juist deze synthetische meubelstoffen zijn vaak erg gevoelig voor deze ouderwetse huismiddeltjes!

Bank schoonmaken met zeep

Groene zeep, wolwasmiddel, afwasmiddel, allemaal bevatten ze 1 ding wat je liever niet in je bank krijgt: ZEEP! Het probleem is met alle producten die zeep bevatten dat er eigenlijk altijd een zeep-residu in je bank achterblijft. Iets wat op het eerste oog schoon is zal juist door de restjes zeep weer sneller gaan vervuilen. Vet en zeep trekt immers vuil aan. Stoffen bank schoonmaken, Oma?

Bank schoonmaken met soda

Gebruik nooit soda om je bank schoon te maken! Soda is een bijtend product en kan op veel moderne meubelen een witte waas of bleekvlekken veroorzaken. Soda wordt vaak verward met het zogenaamde “Baking Soda” welke je wel kunt gebruiken om nare geurtjes in je bank te neutraliseren.
Baking Soda kun je in iedere supermarkt verkrijgen of bestel het bij Amazon en je ontvangt het de volgende dag al! Bestel rustig 2 pakjes want je kunt er niet genoeg van gebruiken.
Het fijne poeder is onschadelijk en ook prima om bijvoorbeeld sportschoenen te ontgeuren!
Een waar wondermiddel!
Baking Soda bestellen bij Amazon

Bank reinigen met scheerschuim

Gebruik dit ook liever niet. Scheerschuim kan blekend werken en de meubelstof beschadigen.

Bank reinigen met nagellak remover

Een absolute no-go! Nagellakremover bevat vaak een verzorgende vetstof voor je nagels en nagelriemen en deze maakt de meubelstof juist vetter. En, je raadt het al, dit achtergebleven vet geeft vaak lelijke vetvlekken! Pak dan liever wat reinigingsalcohol, dit verdampt snel en laat geen vlekken achter en werkt zeker bij kleinere vlekjes prima! Goed voor je nagels maar niet voor je bank!

Bank reinigen met azijn

Je moet natuurlijk van de lucht houden maar azijn kan soms een uitkomst zijn. Echter is de zure lucht vaak nog dagen lang aanwezig. En, eerlijk is eerlijk, echt schoon maakt het niet! Vaak is het een kwestie van proberen. Maar waarom zou je dat risico gaan nemen? Schakel gewoon de vakman in, de Vlekkenkoning© komt bij je langs en reinigt je bank snel en vakkundig.

Kosten bank reinigen

Benieuwd naar de kosten om je bank te reinigen?
Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!
Je ontvangt dan altijd binnen 2 uur een gratis en vrijblijvende offerte in je mailbox!

[give_form id="91"]

Juridisch

KVK 72389443
BTW NL002149914B19

Copyright 2024 De Vlekkenkoning® | Sitemap