Schade aan uw bank?

Na een leuke avond blijkt dat een van uw vrienden of familieleden een vlek in de bank heeft veroorzaakt. Vervelend want hoe ga je met die schade om? Waar kan ik deze schade het beste melden?

Veel mensen denken (ten onrechte) dat de veroorzaker deze schade moet melden bij zijn/haar aansprakelijkheidsverzekering. Dat is inderdaad een mogelijkheid maar zeker niet de beste oplossing. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt vaak alleen de dagwaarde van de meubels. Lastig, want als de schade fors is en uw bank niet meer te reinigen is moet er natuurlijk een nieuwe gekocht worden. Als u alleen de dagwaarde vergoedt krijgt betekent dat dus vaak: bijbetalen!

Beter is het om de schade te melden bij uw eigen inboedelverzekering! De meeste inboedelverzekeringen vergoeden deze schade op basis van NIEUWWAARDE. Bij een inboedelverzekering maakt het niet uit WIE de schade heeft veroorzaakt maar moet de schade op het risico-adres vermeld in de polis zijn gebeurd. Heeft u een eigen risico? Dan kan de veroorzaker dit eigen risico wel claimen bij zijn/haar aansprakelijkheidsverzekering nadat de schade geheel is afgehandeld door uw eigen inboedelverzekering.

Het lijkt ingewikkeld maar is het niet en kan u enorm veel geld besparen. Overigens zal een inboedelverzekering ook niet direct en altijd overgaan tot uitbetaling van de schade. Meestal zal er eerst gevraagd worden te bekijken of uw meubel nog gereinigd/hersteld kan worden. De Vlekkenkoning© werkt nauw samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen en helpt u in dat geval graag! Neem in dat geval contact op met ons en wij bekijken graag of wij uw meubel nog kunnen redden!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven