Kots uit bank verwijderen

Kots uit bank verwijderen De Vlekkenkoning®

Kots uit bank verwijderen

Hoe je effectief braaksel uit je bank kunt verwijderen: Tips en trucs!

Heb je ooit te maken gehad met een ongelukje waarbij er braaksel op je bank terechtkwam?
Een gezellig feestje gehad en een van je vrienden heeft op de bank gekotst?
Hoewel het een onaangename situatie is voor de veroorzaker en jouw bank is het belangrijk om te weten hoe je snel en effectief kunt handelen om je bank weer schoon en fris te krijgen. In dit artikel delen wij een paar handige tips en trucs om braaksel uit je bank te verwijderen en je meubels weer in topconditie te brengen.
Ook leggen we je uit waarom het soms goed is om deze kots/braaksel professioneel te laten reinigen.

Handel snel, wacht niet te lang!

Zodra er kots of braaksel op je bank is beland, is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen. Hoe langer je wacht, hoe dieper het braaksel en de geur in de stof van je bank kan trekken.
Dit kan een latere professionele reiniging bemoeilijken.
Pak wat papieren handdoeken of een schone doek en dep voorzichtig het overtollige braaksel weg. Ook een lepel kan helpen om de vaste stukjes (ja, het blijft een onsmakelijk verhaal 🙂 ) te verwijderen of weg te schrapen.
Zorg ervoor dat je niet wrijft, omdat dit het braaksel verder in de vezel van je meubelstof kan duwen.

Geur van braaksel/kots verwijderen uit je bank

Braaksel brengt meestal een onaangename en zure geur met zich mee. Nadat je het overtollige braaksel hebt weggehaald, kun je een mengsel van witte azijn en water (1:1 verhouding) gebruiken om de geur te neutraliseren. Breng dit mengsel voorzichtig aan met een schone doek en dep op de getroffen plek. Azijn staat bekend om zijn geur verwijderende eigenschappen en kan helpen de nare geur te verminderen.
Ook kun je een pakje baking soda (let op, geen gewone schoonmaaksoda!) op de betroffen plek strooien en deze vocht en geur laten opnemen. Als de bakingsoda zich heeft volgezogen wacht je een nachtje tot deze droog is en zuigt deze dan met een stofzuiger weg.
Vermijd geurweg sprays, deze maskeren de geur vaak maar een korte tijd.

Reinigingsmiddel voor kots en braaksel

Voor het verwijderen van vlekken en resten van het braaksel, kun je een milde reinigingsoplossing maken. Meng een paar druppels vloeibare afwasmiddel met lauw water. Gebruik nooit teveel zeep!
Doop een schone doek in het mengsel en wring deze goed uit. Test de oplossing eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het de stof niet beschadigt.

Reinigen met zachte bewegingen

Breng de reinigingsoplossing voorzichtig aan op de vlek en dep zachtjes. Wrijf nooit te hard, want dit kan de stof beschadigen of de vlek verder in de vezels duwen. Blijf de doek verplaatsen naar schone delen om te voorkomen dat de vlek opnieuw wordt verspreid. Blijf deppen en herhaal indien nodig totdat de vlek vervaagt.

Goed spoelen en drogen

Nadat je de vlek succesvol hebt verwijderd, is het belangrijk om de gereinigde plek grondig te spoelen om eventuele zeepresten te verwijderen. De zeepresten trekken anders al binnen enkele weken weer vuil aan en veroorzaken dan weer een nieuwe vlek. En dat wil je natuurlijk niet!
Gebruik een schone, vochtige doek om de overgebleven reinigingsoplossing weg te vegen. Laat de bank vervolgens volledig drogen voordat je er weer op gaat zitten. Dit voorkomt dat er nieuwe vlekken ontstaan of dat er schimmelgroei optreedt.

Conclusie

Hoewel het schoonmaken van braaksel uit je bank geen prettige klusje is, zijn er effectieve manieren om dit te doen zonder blijvende schade aan je meubels te veroorzaken. Onthoud dat snel handelen de sleutel is en dat geduld en zorgvuldigheid essentieel zijn om de klus te klaren. Met de juiste stappen en reinigingsmiddelen kun je je bank weer schoon en fris maken.

Kots (Braaksel) professioneel laten verwijderen?

Wij verwijderen bijna wekelijks wel kots (braaksel) bij particulieren en zijn heel wat gewend!
Schaam je dus nooit als dit gebeurd maar neem gewoon contact met ons op.
In de meeste gevallen kunnen wij snel bij jou arriveren en de kots en kotsvlekken snel verwijderen met behulp van een professionele dieptereiniging.
Daarbij verwijderen wij ook de nare geurtjes en je bank zal dan weer snel fris ruiken!
In noodgevallen kunnen wij vaak dezelfde werkdag of in de weekenden nog bij jou arriveren!

Wat kost kots verwijderen?

De kosten van een professionele dieptereiniging en het verwijderen van kots en geur hangen van een aantal factoren af.
Wist je dat veel verzekeringen de schade aan je bank dekken?
Vraag daarom altijd even een offerte aan, voeg een foto toe van je bank (en als het even kan de vlek) en wij sturen je binnen 2 uur een gratis en vrijblijvende offerte toe.


[give_form id="91"]

Juridisch

KVK 72389443
BTW NL002149914B19

Copyright 2024 De Vlekkenkoning® | Sitemap