Impregneren

Wij impregneren jouw meubel tijdens een dieptereiniging altijd GRATIS!
Dit doen wij met 100% biologische en VEGAN impregneermiddelen welke onschadelijk zijn voor mens en dier.
Maar wat is impregneren nu eigenlijk en waarom is dat belangrijk?
Wij leggen je dat uit!

Wat is impregneren eigenlijk?

Impregneren is het aanbrengen van een extra beschermlaag op jouw bank of meubels.
Deze beschermlaag zorgt ervoor dat jouw bank vuil en vocht gaat afstoten en bijvoorbeeld vlekken zich moeilijker kunnen hechten aan de vezel. Meubelvezels zijn vaak hol en zuigen daardoor graag en snel vocht en vuil op.
Bij het impregneren wordt de vezel als het ware opgevuld met een kunsthars. Sommige sprays, die je ook wel kent van het impregneren van leren schoenen, jassen en tentdoek legt vaak een beschermend laagje op de stof.
In principe werken ze op dezelfde manier, ze beschermen de stof tegen nieuwe vervuiling.

Op welke manier impregneren jullie mijn bank?

Wij impregneren met een speciaal door ons ontwikkelde kunsthars. Deze kunsthars wordt tijdens een dieptereiniging aan onze reinigingsmiddelen toegevoegd. Op deze manier bereikt de kunsthars de meubelstof helemaal en beschermt zelfs de eerste millimeters van de voering!
Dit in tegenstelling tot impregneerspray. Impregneerspray wordt door de meeste bedrijven gebruikt. Maar, deze spray heeft veel nadelen.
Ten eerste stinkt deze spray vaak enorm, je kent de lucht vast wel van de spuitbussen die je gebruikt om je schoenen te impregneren. Een enorm penetrante lucht die lang blijft hangen en ook nog eens schadelijk is!
Verder legt zo'n spray alleen maar een dun laagje over je meubelstof. Zeker als een stof net gereinigd is heeft dat heel weinig zin, vergelijk het maar met haarlak op nat haar!
De bescherming zal snel afslijten.
Ons impregneermiddel drinkt daarentegen tot diep in de vezel en biedt een veel betere bescherming.
En hij ruikt lekker fris en is absoluut onschadelijk!
 

Wat zijn de voordelen van impregneren?

Allereerst is het belangrijk te weten dat impregneren geen wondermiddel is!
Een goede bescherming zorgt er niet voor dat je geen vlekken meer krijgt. Wel is het verwijderen van deze vlekken een stuk makkelijker daar het vuil niet meer diep in de vezel kan dringen.
Vergelijk het maar het het in de was zetten van jouw auto. Dat betekent natuurlijk niet dat je je auto nooit meer hoeft te wassen :-) Maar, vuil hecht zich veel minder makkelijk aan de lak en een eenvoudige wasbeurt zal het meeste vuil makkelijk verwijderen.
Bij een bank is dat net zo! Zuig de bank regelmatig goed uit en verwijder nieuwe vervuiling snel en makkelijk met een vochtige doek en jouw bank zal langer stralen!

Ik heb een nieuwe bank gekocht, impregneren jullie die ook?

Wij impregneren meubels tijdens een professionele dieptereiniging GRATIS.
Maar, ook nieuwe meubels impregneren wij bijna dagelijks!
Als je een nieuwe bank aanschaft zal de winkel je altijd proberen een behandeling aan te smeren. Let op, in de meeste gevallen wordt dit niet gedaan! Je betaalt dan een hoge meerprijs van soms wel 35-50 euro per zitplaats. Erg duur dus!
Wij impregneren een bank al vanaf 99,00 Euro inclusief alle kosten.
En dat doen we goed en met milieuvriendelijke impregneermiddelen. Geschikt voor alle meubelstoffen!
Het professioneel impregneren van een bank duurt ongeveer een uurtje en je bank is binnen 1 uur weer geschikt voor gebruik.

Let op, in de winkel laat men u vaak heel mooi het lotus effect zien, waterdruppels blijven dan op de stof liggen. Laat u zich daardoor niet misleiden. Vaak laat men dit zien op gladde en zogenaamde dichte meubelstoffen en nooit op de door u uitgekozen meubelstof.
Impregneren is geen wondermiddel en zorgt er niet voor dat uw bank geen vocht meer kan opnemen. Dat wil je ook niet wat een bank moet kunnen ademen!
Bij onze impregneermethode kan dus altijd vocht in de bank trekken maar niet meer diep in de vezel.
Impregneren voorkomt ook geen nieuwe vervuiling maar het vergemakkelijkt het schoonmaken!

Kan ik mijn bank zelf impregneren?

Ja, je kunt je bank zelf impregneren alleen raden we daarvan af. In de reguliere handel zijn eigenlijk alleen spuitbussen te koop welke in de meeste gevallen op basis van erg schadelijke CFK's en andere kankerverwekkende stoffen zijn samengesteld. Deze sprays stinken daarbij behoorlijk en zijn gevaarlijk voor vissen, vogels en andere huisdieren.
Impregneer met deze sprays alleen in de buitenlucht en laat kussens eerst goed uitdampen voordat u ze weer op de bank legt!
Let er verder goed op dat deze sprays niets anders doen dan een plastic laagje op je meubels leggen. Dit kan bij sommige meubelstoffen de ziteigenschappen veranderen. Niet echt prettig!
Laat je meubels liever professioneel impregneren, onze medewerkers kennen nagenoeg alle meubelstoffen en weten als geen ander hoe ze ook jouw bank een optimale bescherming kunnen geven!

Wat kost een bank impregneren?

Een nieuw aangeschafte bank professioneel laten impregneren kan al vanaf euro 99,00 inclusief alle kosten .
Dit is een fractie van de kosten die een meubelhuis u in rekening zal brengen en zelfs dan is het nog maar de vraag of ze je bank ook echt impregneren!
Vertrouw liever op de vakman en vraag vandaag nog een offerte aan bij De Vlekkenkoning®
En misschien komen wij dan binnenkort ook bij jou langs om je bank te impregneren!
Heb je geen nieuwe bank? Wij impregneren jouw bank dan GRATIS tijdens een professionele dieptereiniging!

Juridisch

KVK 72389443
BTW NL002149914B19

Copyright 2024 De Vlekkenkoning® | Sitemap