Hoe maak ik mijn bank schoon?

Hoe maak ik mijn bank schoon De Vlekkenkoning®

Hoe maak ik mijn bank schoon?

Jouw bank zit vol vuil, kringen en vlekken?
En misschien ruikt deze ook nog eens muf?
Dan is het tijd om je bank eens grondig te reinigen!
Maar hoe maak ik mijn bank schoon? Op welke dingen moet ik letten?
Wij leggen je dat uit!

Wat is de beste manier om mijn bank schoon te maken?

Regelmatig stofzuigen

Allereerst is het belangrijk je bank regelmatig te stofzuigen en los vuil te verwijderen. Vergeet daarbij niet de kussens (als deze losgehaald kunnen worden) weg te halen en ook onder de kussens en vooral in de kieren te stofzuigen. Hier verzamelen zich vaak veel kruimels!

Verwijder vlekken direct

Verwijder nieuwe vlekken direct, geef ze geen kans om in te drogen. Als een vlek eenmaal is ingedroogd is deze een stuk moeilijker te verwijderen.
Wees er dus snel bij en dep de vlek met een nat doekje schoon.
Gebruik daarbij geen zeep, het kan heel even goed werken maar de zeepresten die achterblijven in de stof zullen na verloop van tijd weer vuil aantrekken. Gevolg is dat de oude vlek weer zichtbaar wordt, en dat wil je natuurlijk niet!
Wist je dat een beetje SPA ROOD op de vlek druppelen soms wonderen bewerkt? Het koolzuur bubbelt het vuil omhoog waarna je het makkelijk met een doekje kunt weg deppen.

Hoe maak ik mijn bank schoon met huismiddeltjes?

Pas op met huismiddeltjes! Vaak maken deze een vlek alleen maar erger!
Geloof ons, wij komen de gekste dingen tegen, vetvlekken verwijderen met pindakaas, balpenvlekken verwijderen met gebitsreiniger, mensen bedenken (en geloven!) vaak de vreemdste “tips” die ze tegenkomen op Youtube, TikTok of andere social media.
Veel van deze huismiddeltjes kunnen werken maar kunnen jouw meubelstof ook onherstelbaar beschadigen. Pas daar dus altijd mee op!
Wil je toch een huismiddeltje proberen? Test dat dan altijd eerst op een onopvallende plek op je bank en wacht tenminste 24 uur. Na 24 uur zie je dan goed het effect van het schoonmaken. Vaak treden er toch bleekvlekken op en het is dan wel zo fijn als dat aan de achterkant op een niet zichtbare plek gebeurt toch?

Hoe maak ik mijn bank schoon met een machine, bijvoorbeeld Achaté of een machine uit de bouwmarkt?

Sinds kort zien wij veel filmpjes voorbij komen van de Achate Vlekkenreiniger. Een prima apparaat trouwens! Maar, eerlijk is eerlijk, er zitten ook behoorlijk wat nadelen aan deze soort machines!
Over het algemeen zijn deze machines handig om even een vlekje op een vloerkleed weg te halen. Maar een hele bank ermee schoonmaken? Dat wordt een hele klus!
Maar zelfs als je dat voor elkaar krijgt, hoe ga jij je bank dan impregneren?
Met het reinigen verwijder je immers de beschermlaag die vanuit de fabriek of in de winkel is aangebracht! En dus zal je bank na een paar maanden ongetwijfeld weer sneller vuil worden!
Vaak zul je dus je bank veel vaker met zo’n machine moeten reinigen om het resultaat mooi te houden en mis je de essentiële bescherming!

Kies liever voor de vakman!

Zelf je bank schoonmaken kan dus prima maar is wel verbonden met wat risico’s!
Je kunt zelf een machine aanschaffen of deze huren bij de bouwmarkt. Maar let wel op welke reinigingsproducten je gebruikt. Veel bouwmarkten geven je een simpele en agressieve tapijtreiniger mee, deze is voor de meeste meubelstoffen ongeschikt!

Kleinere apparaten zoals Bissell of Achate zijn leuk maar verwacht daar niet teveel van. Ze zijn gemaakt om even snel een vlek weg te halen maar voor grotere oppervlaktes zijn ze ongeschikt!
Wil jij op zeker gaan en al deze problemen en meerwerk voorkomen?
Kies dan voor een professionele dieptereiniging!
Wij reinigen jouw bank snel, goed en betaalbaar en brengen GRATIS een beschermlaag aan! Dit impregneren is bij ons een gratis service waarvoor je bij andere aanbieders vaak een hoge meerprijs betaalt!

Benieuwd naar de kosten om jouw bank professioneel te laten schoonmaken?

Wil je het risico op fouten vermijden en je bank laten schoonmaken door ervaren vakmensen?
Vraag dan vandaag nog een offerte aan!
Je ontvangt dan binnen 2 uur een gratis en 100% vrijblijvende offerte in jouw mailbox![give_form id="91"]

Juridisch

KVK 72389443
BTW NL002149914B19

Copyright 2024 De Vlekkenkoning® | Sitemap