Bank reinigen met stoomreiniger?

Bank reinigen met stoomreiniger? Ik zie immers vaak reclames en filmpjes op Youtube waarbij mensen proberen met stoom een bank te reinigen? Is dit verstandig?

Niet doen! Geloof alstublieft niet alles wat u op YouTube leest, stoom is enorm gevaarlijk voor veel meubelstoffen. Stoom heeft voor veel meubelstoffen een veel te hoge temperatuur en kan de vezels van veel synthetische meubelstoffen onherstelbaar doen beschadigen en/of zelfs smelten! Daarbij blaast stoom het vuil vaak in de voering, op het eerste gezicht ziet uw meubelstof er misschien weer mooi uit, maar meestal zorgt dit op den duur voor optrekkende vlekken en kringen.

Vaak wordt een "stoomreiniger" verward met de sproei- en extractiemethode. Bij de sproei- en extractiemethode wordt echter geen stoom gebruikt maar water met een maximale temperatuur van 40-60 graden Celsius. Dit, in combinatie met speciale reinigingsmiddelen voor meubelstoffen zorgt ervoor dat wij praktisch iedere meubelstof kunnen reinigen.

Ons advies is dus eerlijk en duidelijk: Gebruik NOOIT stoom om uw bank te reinigen! Vraag liever direct een offerte aan bij de Vlekkenkoning!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven