Bank impregneren HG ervaringen

Bank impregneren HG ervaringen De Vlekkenkoning®

Bank impregneren HG ervaringen

Als je je bank hebt schoongemaakt is het essentieel om je bank daarna te voorzien van een extra beschermlaag. Is het impregneren van je bank met de producten van HG mogelijk?
Is HG 4-in-1 beschermer voor textiel überhaupt te gebruiken om jouw bank goed te impregneren?
Je bent op zoek naar Bank impregneren HG ervaringen van andere mensen?
Wij leggen het je uit!

HG 4-in-1 beschermer voor textiel, kan ik mijn bank daarmee impregneren?

De HG 4-in-1 beschermer voor textiel is een impregneermiddel in sprayvorm en wordt geleverd in spuitbussen van 330ml. Deze spuitbussen kun je verkrijgen in de meeste bouwmarkten zoals Gamma, Praxis etc.
Deze spray ken je ongetwijfeld want hij wordt veel gebruikt om leren/suède schoenen te beschermen tegen vocht en vuil. Als je nieuwe schoenen koopt vraagt men vraag of je er een bus impregneerspray bij wilt hebben. Immers, schoenen die je inspuit met dit impregneermiddel blijven langer mooi!
Deze sprays zijn zeker niet verkeerd, het grootste nadeel is echter de stank die die sprays vaak veroorzaken. Als je weleens sportschoenen hebt ingespoten met deze spray weet je precies wat we bedoelen! 🙂
De lucht blijft vaak erg lang hangen en eerlijk is eerlijk, gezond is het niet!
Gebruik deze spray dus altijd het liefst buiten of een goed geventileerde ruimte.
In je woonkamer gebruiken en je nieuwe bank ermee impregneren?
Daar raden wij dus van af!

Geschikt voor kleinere vlakken, schoenen en textiel

Gebruik deze sprays het beste alleen voor kleinere vlakken zoals leuningen van stoelen en hoofdsteunen. ook voor schoenen is deze spray prima.

Niet geschikt voor zitvlakken en meubilair!

Gebruik deze spray liever niet op zitvlakken van meubels. Naast de penetrante geur heeft deze spray voor meubels meer nadelen.
Deze spray doet niets anders dan een laagje kunststof OP de meubelvezel leggen. De ziteigenschappen van je meubel kunnen daardoor veranderen, de stof kan gladder aanvoelen en soms zelfs een lelijke glas vertonen.
Ook slijt dit kunststoflaagje natuurlijk erg snel bij intensief gebruik.
Je kunt hier wel voorzichtig bijvoorbeeld een veelgebruikte leuning mee inspuiten. Doe dat wel altijd voorzichtig en test dit eerst op bijvoorbeeld een onopvallend plekje van je bank.

HG 4-in-1 beschermer voor textiel, zijn er alternatieven?

Uiteraard zijn er alternatieven voor deze sprays. Zo heeft de Action ook een erg goede impregneerspray in het assortiment. Ook kun je terugvallen op producten van Protex.
Dit zijn over het algemeen allemaal dezelfde producten met verschillende prijskaartjes, beschermen doen ze allemaal op dezelfde manier!

Nat impregneren?

De beste manier om jouw bank te impregneren is een zogenaamde “natte impregnering” .
Het grootste voordeel hiervan is dat het impregneermiddel niet OP de meubelvezel blijft liggen. Een nat impregneermiddel wordt door de vezel opgezogen waardoor deze optimaal beschermd wordt.
Enorm veel voordelen dus, je meubelstof wordt veel beter beschermd, de beschermlaag slijt minder snel en de ziteigenschappen veranderen niet!
Daarbij is het aanbrengen van het impregneermiddel snel en veilig. Na een korte droogtijd is je meubel weer klaar voor gebruik.
Geen nare en schadelijke luchtjes!

Let op, in de winkel laat men u vaak heel mooi het lotus effect zien, waterdruppels blijven dan op de stof liggen. Laat u zich daardoor niet misleiden. Vaak laat men dit zien op gladde en zogenaamde dichte meubelstoffen en nooit op de door u uitgekozen meubelstof.
Impregneren is geen wondermiddel en zorgt er niet voor dat uw bank geen vocht meer kan opnemen. Dat wil je ook niet wat een bank moet kunnen ademen!
Bij onze impregneermethode kan dus altijd vocht in de bank trekken maar niet meer diep in de vezel.
Impregneren voorkomt ook geen nieuwe vervuiling maar het vergemakkelijkt het schoonmaken!

Wat kost het om een bank professioneel te laten impregneren?

Een nieuwe bank laten impregneren en benieuwd naar de kosten?
Vraag dan vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan!

[give_form id="91"]

Juridisch

KVK 72389443
BTW NL002149914B19

Copyright 2024 De Vlekkenkoning® | Sitemap