Bank impregneren

Bank impregneren De Vlekkenkoning®

Bank impregneren

Bank impregneren?
Als je jouw (nieuwe) bank langer mooi wilt houden en wilt beschermen tegen vuil, vlekken en andere mogelijke vervuiling, dan kan het impregneren van je bank een slimme keuze zijn.
De Vlekkenkoning® impregneert dagelijks banken in heel Nederland bij particulieren, bedrijven en instellingen.
Laat ook jouw bank professioneel impregneren, De Vlekkenkoning® helpt!

Wat is impregneren?

Impregneren is een proces waarbij een beschermende laag wordt aangebracht op de meubelstof. Bij het impregneren van een bank wordt er een beschermende coating aangebracht op de stof, leer of andere materialen/ meubelstoffen.
Deze coating dringt diep door in de vezels van de stof en beschermt deze tegen vocht, vuil, drinkvlekken en andere vervuilingen.

Voordelen van het impregneren van je bank

Het impregneren heeft verschillende voordelen. Hieronder heb ik de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

  1. Langere levensduur van je bank: Door het aanbrengen van een beschermlaag op je bank wordt deze beschermd tegen vuil en vocht. Hierdoor blijft je bank langer mooi en gaat deze langer mee.
  2. Makkelijker schoon te maken: Een geïmpregneerde bank is makkelijker schoon te maken dan een bank die niet geïmpregneerd is. Vuil en vlekken trekken namelijk minder snel in de stof, waardoor je deze makkelijker kunt verwijderen.
  3. Kostenbesparend: Door je bank te impregneren voorkom je dat deze snel vuil wordt en vlekken krijgt. Hierdoor hoef je je bank minder vaak te laten reinigen of zelf schoon te maken. Dit bespaart je op de lange termijn kosten!
  4. Als je een nieuwe bank koopt kun je deze vaak laten impregneren door de verkoper. De meeste bedrijven rekenen hiervoor echter soms 200-400 Euro meerprijs! Bij ons kost dit een fractie van deze kosten.

Hoe kun je je bank impregneren?

Je kunt ervoor kiezen om je bank zelf te impregneren, maar het is vaak verstandiger om dit door een professional te laten doen. Een specialist heeft de juiste kennis en materialen om je bank goed te impregneren en te beschermen.

Let op, in de winkel laat men u vaak heel mooi het lotus effect zien, waterdruppels blijven dan op de stof liggen. Laat u zich daardoor niet misleiden. Vaak laat men dit zien op gladde en zogenaamde dichte meubelstoffen en nooit op de door u uitgekozen meubelstof.
Impregneren is geen wondermiddel en zorgt er niet voor dat uw bank geen vocht meer kan opnemen. Dat wil je ook niet wat een bank moet kunnen ademen!
Bij onze impregneermethode kan dus altijd vocht in de bank trekken maar niet meer diep in de vezel.
Impregneren voorkomt ook geen nieuwe vervuiling maar het vergemakkelijkt het schoonmaken!

Als je ervoor kiest om je bank zelf te behandelen, zorg er dan voor dat je de juiste impregneerspray koopt. Lees altijd goed de instructies op de verpakking en volg deze nauwkeurig op. Het is belangrijk om de spray gelijkmatig aan te brengen en de stof daarna goed te laten drogen.
Let op!
Veel van deze impregneersprays zijn schadelijk en kankerverwekkend! Gebruik altijd persoonlijke beschermingsmiddelen en voer de behandeling bij voorkeur uit in de buitenlucht!

Tips om je bank langer mooi te houden

Naast het impregneren zijn er nog andere dingen die je kunt doen om je meubel langer mooi te houden. Hieronder geef ik je een aantal handige tips:

  1. Plaats je bank niet in direct zonlicht: Zonlicht kan ervoor zorgen dat de kleur van de stof of het leer van je bank verbleekt.
  2. Vermijd scherpe voorwerpen: Scherpe voorwerpen kunnen krassen en andere beschadigingen veroorzaken op de stof of het leer van je bank.
  3. Maak je bank regelmatig schoon: Maak je bank regelmatig schoon met een zachte borstel of stofzuiger. Hierdoor verwijder je stof en ander vuil dat zich op de stof of het leer heeft verzameld.

Wat kost een bank impregneren?

Wij impregneren jouw meubel tegen een fractie van de kosten die een meubelhuis/leverancier jouw berekent!
Een 4-zits bank impregneren wij bijvoorbeeld al voor Euro 99,00 inclusief alle kosten!
Maar, om jou een prijs afgestemd op jouw meubel te kunnen sturen verzoeken wij je altijd even een offerte aan te vragen!
Voeg een foto toe van je meubel en vermeld de woonplaats en wij sturen je binnen 2 uur een gratis en geheel vrijblijvende offerte toe per email!

[give_form id="91"]

Juridisch

KVK 72389443
BTW NL002149914B19

Copyright 2024 De Vlekkenkoning® | Sitemap